Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Υδρομασάζ σε θερμαινόμενη μπανιέρα


Το υδρομασάζ είναι ένα είδος υδροθεραπείας, το οποίο βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού και η τεχνική του εφαρμόζεται μέσω της πίεσης του νερού ή της δίνης του νερού, που δημιουργείται από ηλεκτρικές τουρμπίνες. Το υδρομασάζ βοηθά πολύ στη χαλάρωση των μυών, στην ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο και στην αύξηση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας του αίματος, αποβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την ένταση. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε ένα μέρος του σώματος είτε σε όλο το σώμα. Θεωρείται ότι είναι μία από τις καλύτερες αναζωογονητικές τεχνικές για την αποβολή του στρες.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του υδρομασάζ; Το υδρομασάζ προσφέρει καλύτερη επίγνωση του σώματός μας, δηλαδή σωματογνωσία, μείωση του άγχους, δίνει την αίσθηση τη χαλάρωσης και ευεξίας, αποβάλλει την ένταση από όλο το σώμα και βοηθά στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς.

Όσοι θα ήθελαν να απολαύσουν ένα υδρομασάζ, θα μπορούσαν να το αναζητήσουν σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ή μπορούν να το προμηθευτούν για οικιακή χρήση. Ειδικά κατασκευασμένες μπανιέρες, τα τζακούζι (Jacuzzi) και στήλες υδρομασάζ, δηλαδή ντουζιέρες, προσφέρουν τη δυνατότητα να μπορεί να απολαμβάνει ο καθένας το υδρομασάζ ακόμα και στο σπίτι του. Διαφορετικά, πολλά ινστιτούτα και γυμναστήρια έχουν τις εγκαταστάσεις του υδρομασάζ, όπως τα χαμάμ ή καμπίνες, που περιέχουν ειδικά κρεβάτια για υδρομασάζ.

Μια εναλλακτική λύση είναι και τα ιαματικά λουτρά, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές τις Ελλάδας, και οι πηγές αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα της υδροθεραπείας λόγω της θεραπευτική ιδιότητας των νερών, που οφείλεται στα μεταλλικά συστατικά του.

Υδροθεραπεία με πίεση νερού