Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Εναλλακτική θεραπεία - Reiki massage


Η θεραπεία Ρέικι είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, η οποία προέρχεται από την Ιαπωνία. Δημιουργήθηκε από τον Dr. Mikao Usui κατά τον 19ο αιώνα και αυτή η φυσική θεραπεία χρησιμοποιεί την καθολική ζωτική ενέργεια της δύναμης της ζωής. Ο όρος προέρχεται από την ιαπωνική γλώσσα, όπου το «rei» σημαίνει καθολική και το «ki» μεταφράζεται σε ζωτική ενέργεια της δύναμης της ζωής που ρέει μέσα απ' όλα τα έμβια όντα. Η θεραπεία Reiki βοηθά στην ίαση του οργανισμού μας και μας βοηθά να γίνουμε ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά και πνευματικά.

Πολλές φορές αντί της θεραπείας επικρατεί ο όρος Ρέικι μασάζ από τον αγγλικό Reiki Massage καθώς χρησιμοποιούνται τεχνικές μασάζ προσώπου, μασάζ κεφαλής, μασάζ Ανμα και άλλα λιγότερο γνωστά είδη μασάζ σε συνδυασμό πάντα με τη θεραπευτική ενέργεια που διοχετεύεται στο σώμα του ασκούμενου.

Ο επαγγελματίας που ειδικεύεται στη θεραπεία Reiki είναι ο αγωγός- κανάλι που σας συνδέει με την πηγή της συμπατικής ενέργειας. Η ενέργεια ρέει μέσα από τα χέρια του θεραπευτή που συνδέονται με τα δικά σας ή τοποθετεί τα χέρια σε διάφορα σημεία του σώματος και η ενέργεια ρέει μέσα σε όλα τα ενεργειακά κέντρα του σώματός σας, τα τσάκρας. Εάν τα τσάκρα δεν είναι ισορροπημένα τότε είναι πηγή δημιουργίας πολλών δεινών και ο οργανισμός μας είναι εκτεθειμένος να πάθει οτιδήποτε. Η ενέργεια διοχετεύεται στο σώμα σας παίρνοντας την μορφή θερμότητας, μουδιάσματος ή παλμού, είναι όμως πολύ πιθανό να μην αισθανθείτε και τίποτα.

Η θεραπεία Ρέικι προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης και αυτός είναι ο βασικός της στόχος. Ο ειδικός επαγγελματίας θεραπεύει διοχετεύοντας ζωτική ενέργεια επιτυγχάνοντας, έτσι, την ισορροπία των ενεργειακών κέντρων. Ο θεραπευόμενος μετά την θεραπεία αισθάνεται απόλυτη ηρεμία και πνευματική διαύγεια, πολλοί αισθάνονται ανανεωμένοι και απόλυτα ξεκούραστοι.

Ρέϊκι θεραπευτική ενέργεια