Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Λεμφικό μασάζ για αποτοξίνωση και καλύτερη κυκλοφορία στο αίμα


Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα παροχέτευσης, που σχηματίζει το δικό του σύστημα μεταφοράς παράλληλα προς την κυκλοφορία του αίματος.

Το λεμφικό μασάζ ή αλλιώς χειρονακτική λεμφική αποσυμφόρηση είναι μια τεχνική ήπιων μαλάξεων που διεγείρουν τους λεμφαδένες, ώστε να προκληθεί αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και αύξηση της ροής του λεμφικού υγρού. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα – πέρα απ’ τα μακροχρόνια οφέλη – την αποβολή των τοξινών. Το λεμφικό μασάζ εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, με έμφαση στα πόδια, τα χέρια, την κοιλιά, τους γλουτούς, το πρόσωπο και το λαιμό.

Η λέμφος είναι μέρος του λεμφικού υγρού, το 90% αυτού του υγρού περιέχει νερό, υποπροϊόντα μεταβολισμού και αέρια, ενώ το υπόλοιπο 10% περιέχει κυτταρικά απόβλητα, βακτήρια, ιούς και άλλα.

Το λεμφικό μασάζ είναι μια ειδική αντιοιδηματική τεχνική, που κύριο στόχο έχει την παροχέτευση του λεμφικού υγρού, την αναζωογόνηση των ιστών, τη σωστή λειτουργία των οργάνων κι τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το όμορφο δέρμα, το υγιές σώμα και το καθαρό μυαλό είναι άμεσα εξαρτημένα από τη ροή της λέμφου. Άτομα που ζουν σε μολυσμένο περιβάλλον και είναι συνεχώς υπό πίεση και στρες συνηθίζουν να έχουν μειωμένη λεμφική ροή. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να εμφανίζουν οιδήματα και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά στην εξισορρόπηση των διαταραχών του μεταβολισμού, στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και στη μείωση λεμφοιδημάτων και φλεβικών οιδημάτων.

Έχουμε επίσης εξάλειψη της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους και μεγάλη ανακούφιση σε πόνους προερχόμενους από παθήσεις του Συνδετικού Ιστού, όπως ρευματισμοί, αρθρίτιδες κλπ.

Τα οφέλη από ένα λεμφικό μασάζ είναι πολλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων και στη βελτίωση πρόσφατων ουλών. Βοηθάει επίσης στην καλύτερη πέψη, αλλά και στη βελτίωση παθήσεων του πεπτικού και δερματολογικών προβλημάτων και στην εξάλειψη της ιγμορίτιδας.

Εξαλείφονται τέλος μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω απ’ τα μάτια, ενώ το μασάζ λέμφου είναι μια άριστη εργασία πρόληψης των ρυτίδων.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως είναι ένα θαυματουργό ελιξίριο.

Στο ινστιτούτο μας εφαρμόζονται συνεδρίες λεμφικού μασάζ από επαγγελματίες του είδους. Κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα, ενώ το σύνολο των συνεδριών ποικίλλει από 10 μέχρι 16 ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οργανισμού.


Λεμφικό μασάζ για κυτταρίτιδα στα χέρια