Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Όπως σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες οι τιμές ποικίλλουν.

Οι τιμές στις υπηρεσίες μασάζ διαφέρουν σε όλα τα επίπεδα. Οι διαφορές αυτές αφορούν κυρίως το είδος του μασάζ, τη διάρκεια και τις ειδικές συσκευές και τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ένα κλασικό χαλαρωτικό μασάζ μπορεί να είναι πιο φθηνό από κάποια άλλη πιο ειδικευμένη συνεδρία όπως η αρωματοθεραπεία. Και αυτό γιατί πέρα από την εξειδικευμένη γνώση στην περίπτωση της αρωματοθεραπείας, τα αιθέρια έλαια κοστίζουν πιο ακριβά.

Ένα άλλο κριτήριο που μπορεί να διαφέρουν αρκετά οι τιμές στις υπηρεσίες μασάζ είναι το μέρος όπου θα γίνει η θεραπεία. Οι τιμές είναι πιο ακριβές όταν πρόκειται για παροχή υπηρεσιών μασάζ σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων απ’ ότι σε συνοικιακά σπα. Μεγάλο ρόλο παίζει, επίσης, εάν το μασάζ αποτελεί μέρος κάποιου άλλου προγράμματος περιποίησης σε ινστιτούτα αισθητικής ή εάν η θεραπεία μασάζ είναι αυτοτελή. Τέλος, εάν η θεραπεία μασάζ γίνεται κατ’ οίκον τότε κοστίζει λίγο πιο ακριβά.

Στα διάφορα ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα με υπηρεσίες μασάζ μπορεί να συναντήσει κανείς όλων των ειδών τις τιμές. Μπορεί να υπάρχουν πολλές προσφορές, όπως μια δωρεάν πρώτη επαφή με κάποιο είδος μασάζ έως και πολύ χαμηλές τιμές εάν ο ενδιαφερόμενος είναι πρόθυμος να συμμετέχει σε άλλες υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος ή να απολαύσει δύο και τρία διαφορετικά είδη μασάζ.

Ένα τελευταίο κριτήριο που οι τιμές για τις υπηρεσίες μασάζ μπορεί διαφέρουν είναι σχετικά με την περιοχή. Κανονικά στις αστικές περιοχές οι τιμές για μασάζ θα έπρεπε να είναι πιο ακριβές, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας. Παρ’ όλα αυτά, ο υψηλός ανταγωνισμός στις μεγαλουπόλεις κρατάει στις τιμές των υπηρεσιών σε χαμηλά επίπεδα. Αντίθετα, στις επαρχίες τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν είναι ευρέως διαδεδομένες.