Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Μασάζ Χαβάης Λόμι Λόμι


Το Lomi lomi μασάζ είναι ένα είδος χαβανέζικου μασάζ, από τα παλαιότερα και ισχυρότερη μορφή μασάζ. Η λέξη lomi στη γλώσσα της Χαβάης σημαίνει ζυμώματα. Η τεχνική μασάζ Lomi lomi είναι μια τεχνική, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από έναν ή και περισσότερους θεραπευτές και οι θεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν παλάμες, δάχτυλα, γόνατα, αγκώνες, πόδια, μέχρι και ξύλα και πέτρες. Έχει απαλούς χειρισμούς σε όλο το σώμα, δρα βαθιά στους μυς, επιτρέποντας έτσι τη βαθιά χαλάρωση.

Παραδοσιακά αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται μαζί με προσευχή ή διαλογισμό. Στις μέρες μας, τις περισσότερες φορές είναι πρακτικά αδύνατο να συνδυαστεί με διαλογισμό, μόνο εάν γίνεται σε κάποιο ήσυχο μέρος.

Οι πρώτοι άποικοι της Πολυνησίας εξέλιξαν την τεχνική του μασάζ και ειδικά στη Χαβάη το μετέτρεψαν σε μια ξεχωριστή μέθοδο. Οι κάτοικοι της Χαβάης πιστεύουν στη ροή της ενέργειας, ισχυρίζοντας ότι μια ιδέα ή πεποίθηση μπορεί να εμποδίσει, να μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας και να δημιουργήσει ένταση στους μυς. Το Lomi lomi βοηθάει να απελευθερωθεί η ενέργεια, να την ξεμπλοκάρει, καθώς να της δώσει μια νέα κατεύθυνση ροής. Έτσι, το Lomi lomi είναι ένα είδος μασάζ που διευκολύνει τη νοητική, συναισθηματική και πνευματική θεραπεία. Η έλλειψη αρμονίας στη ροή της ενέργειας προκαλεί σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό πόνο.

Επειδή ο θεραπευτής λειτουργεί με τη διαίσθηση, το μασάζ μπορεί να είναι είτε αργό και χαλαρωτικό, είτε πιο γρήγορο και αναζωογονητικό. Είναι δυνατόν, το άτομο που δέχεται το μασάζ να αισθανθεί μια συναισθηματική απελευθέρωση, διότι το Χαβαναίζικο μασάζ Lomi lomi μπορεί να απελευθερώσει αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που έχουν αποθηκευτεί στα κύτταρα του σώματος. Είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για απόλυτη ισορροπία και αρμονία!


Χαβαναίζικκο μασάζ Lomi Lomi