Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Μασάζ φυσικοθεραπείας


Το μασάζ αποτελεί βασικό πυρήνα της φυσικοθεραπείας και θεωρείται πως είναι μία από τις ρίζες της. Πολλοί θεραπευτές από τον 16ο αιώνα έχουν γράψει για την επιτυχή θεραπεία με τη χρήση μάλαξης στους ασθενείς. Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που ανακάλυψαν και μετέφρασαν αρχαία λογοτεχνία για τη μάλαξη, διέδωσαν αυτήν την τεχνική σε όλη την Ευρώπη και γι' αυτό επικρατεί ο όρος μασάζ (massage).

Ο σχηματισμός του επαγγέλματος της φυσικοθεραπείας είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την επαναφορά του μασάζ ως εναλλακτική θεραπεία, η οποία μέχρι τότε βρισκόταν σε πλήρη παρακμή από τους ιατρούς. Οι γιατροί εκείνης της εποχής δεν χρησιμοποιούσαν την μάλαξη ως μέσο θεραπείας γιατί προτιμούσαν τη φαρμακευτική θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, η ανάγκη δημιουργίας της φυσικοθεραπείας, ως επιστήμη που θεραπεύει με φυσικά μέσα, ήταν μεγάλη.

Αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας είναι η χρησιμοποίηση των χεριών και γι’ αυτό το μασάζ στα χέρια των φυσικοθεραπευτών παίζει σπουδαίο ρόλο στην αποκατάσταση και στην ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσλειτουργία. Βασικός εξοπλισμός για ένα επιτυχές μασάζ είναι ένα ζευγάρι καλά εκπαιδευμένα χέρια που κατευθύνονται από έναν καλά εκπαιδευμένο θεραπευτή. Οι υπηρεσίες μασάζ προσφέρονται από τους φυσικοθεραπευτές είτε κατ’ οίκον, όπου ο κάθε θεραπευτής διαθέτει το δικό του κρεβάτι και τον δικό του φορητό εξοπλισμό, είτε σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα αποκατάστασης.

Ένα φυσικοθεραπευτικό κέντρο αποκατάστασης θα πρέπει να διαθέτει τους κατάλληλους φυσικοθεραπευτές και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να μπορεί να θεραπεύσει οποιοδήποτε μυοσκελετικό, νευρολογικό και καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα. Είναι κατάλληλα διαμορφωμένο σε χώρους που περιέχουν τα κρεβάτια θεραπείας, διαθέτουν ειδικά μηχανήματα για τη θεραπεία, μηχανήματα εκγύμνασης και ειδικά εργαλεία μέτρησης.

Το MASSAGE THERAPY συνεργάζεται με φυσικοθεραπευτήριο στο κέντρο των Αθηνών το οποίο στελεχώνεται από κορυφαίους επιστήμονες φυσικοθεραπευτές και φυσικοθεραπεύτριες για την καλύτερη δυνατή απόδοση θεραπείας σε θέματα αποκατάστασης.

Θεραπευτικό μασάζ από φυσικοθεραπεύτρια