Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Ρεφλεξολογικός χάρτης με αντανακλαστικά σημεία


Η ρεφλεξολογία είναι μια θαυμάσια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών. Στο ανθρώπινο πέλμα καταλήγουν 7.200 απολήξεις νεύρων που ξεκινούν απ’ τον εγκέφαλο και  ταξιδεύουν σ’ ολόκληρο το σώμα. Επιπλέον στο πέλμα «καθρεφτίζονται» σαν αντανακλάσεις, όλα τα όργανα και σημεία του ανθρώπινου σώματος. Μέσω της ρεφλεξολογίας ασκούνται ειδικές πιέσεις σ’ αυτά τα αντανακλαστικά σημεία που με τη σειρά τους προκαλούν ακούσια αντίδραση στα όργανα και τα σημεία που συνδέονται μαζί τους.

Η ρεφλεξολογία δεν είναι μορφή άμεσης θεραπείας αλλά μηχανισμός ενεργοποίησης της άμυνας του οργανισμού, αφενός μέσω της χαλάρωσης που βελτιώνει τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα και αφετέρου μέσω της απελευθέρωσης του λεμφικού και απεκκριτικού συστήματος απ’ τις τοξίνες.

Η ευγενής τέχνη της ρεφλεξολογίας θεωρεί πως το άτομο μπορεί να προσεγγιστεί θεραπευτικά σαν ολότητα σώματος, ψυχής, πνεύματος. Κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος αλληλεπιδρά και αλληλοεξαρτάται με άλλα σημεία   του σώματος, επίσης η ασθένεια συχνά έχει τις ρίζες της σε κάποια ψυχική αιτία. Ξεκινώντας μ’ αυτή τη θεώρηση η ρεφλεξολογία επιδιώκει να επιφέρει ισορροπία στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στο ινστιτούτο μας θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις εξαιρετικές χαλαρωτικές επιδράσεις μιας ρεφλεξολογικής συνεδρίας και να απαλλαγείτε απ’ το στρες και την ένταση που καθημερινά συσσωρεύεται στον οργανισμό.  Θα δείτε να ενεργοποιείτε άμεσα ο μηχανισμός άμυνας του οργανισμού, σας, καθώς μέσω της χαλάρωσης θα βελτιωθεί η ροή του αίματος και η παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα και θα απελευθερωθούν απ’ τις τοξίνες τόσο το λεμφικό, όσο και το απεκκριτικό σας σύστημα.

Ένας επαγγελματίας ρεφλεξιολόγος που γνωρίζει πώς να διεγείρει σωστά αυτά τα σημεία, προκαλεί αυτόματα βελτίωση της κυκλοφορίας, καθώς και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, ενώ βοηθάει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού να ενισχυθεί και να θωρακιστεί.

Μία και μόνο συνεδρία ρεφλεξολογίας είναι αρκετή για να ανακτήσει το σώμα σας την χαμένη αρμονία του.


Μασάζ στα πόδια και πέλματα από ρεφλεξολόγο