Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

 • Πόσο διαρκεί μια συνεδρία μασάζ;
  Η διάρκεια μιας συνεδρίας καθορίζεται ανάλογα το είδος του μασάζ αλλά και τις ανάγκες που έχει ο θεραπευόμενος - δέκτης. Συνήθως η διάρκεια είναι από 30 λεπτά έως 60 λεπτά. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο χρόνος μπορεί να παραταθεί.

 • Ποιό είδος μασάζ να προτιμήσω;
  Εξαρτάται από τις ανάγκες σας και τη διάθεσή σας. Για παράδειγμα αν έχετε αθληθεί έντονα ή έχετε μυϊκούς πόνους από υπερκόπωση, επιλέξτε μυοχαλαρωτικό μασάζ. Αν έχετε στρες επιλέξτε σουηδικό ή χαλαρωτικό μασάζ. Αν θέλετε ένα ολιστικό θεραπευτικό επιλέξτε σιάτσου ή τάι μασάζ. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να το συζητήσετε με τον μασέρ - θεραπευτή σας.

 • Ποιά θεωρούνται καλύτερα έλαια για την κυτταρίτιδα;
  Για την κυτταρίτιδα συνηθίζεται το αμυγδαλέλαιο, έλαιο αβοκάντο, ελαιώδη εκχυλίσματα από κισσό ή φύκια. Επίσης χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια του κέδρου, δεντρολίβανου και γκρέιπ φρουτ.

 • Μπορώ να έχω μασάζ σε ξενοδοχείο δικής μου επιλογής;
  Όχι, καθώς συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένα πολυτελή ξενοδοχεία που παρέχουν υπηρεσίες σπα. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχεται μασάζ σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής.

 • Πόσο διαρκούν τα σεμινάρια μασάζ;
  Τα σεμινάρια μασάζ δεν έχουν καθορισμένο χρόνιο. Η διάρκειά τους εξαρτάται από: το είδος του μασάζ, τις υπάρχουσες γνώσεις του εκπαιδευόμενου και το επίπεδο πιστοποίησης. Κάποια διαρκούν μερικές ώρες ενώ άλλα διδάσκονται σε ενότητες και διαρκούν μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 • Τί χρειάζεται να φέρω μαζί μου πριν το μασάζ;
  Απολύτως τίποτα. Όλα τα οργανωμένα σπα καθώς και οι επαγγελματίες μασέρ διαθέτουν ότι είναι απαρραίτητο για τις υπηρεσίες μασάζ στο χώρο που πραγματοποιούνται οι συνεδρίες. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις του σιάτσου και τάι μασάζ όπου θα πρέπει να φέρετε μαζί σας άνετα ρούχα από λεπτό ύφασμα καθώς το μασάζ εφαρμόζεται πάνω από τα ρούχα.

 • Με ποιο σεμινάριο μασάζ είναι καλύτερα να ξεκινήσω να μαθαίνω;
  Το Massage-Therapy.Gr συνιστά να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας με το Σουηδικό μασάζ καθώς αποτελεί ολοκληρωμένη μέθοδο αφού θεωρείται η βάση για όλα τα είδη μαλάξεων. Εμπεριέχει αρκετές τεχνικές και χειρισμούς στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Αν μάθετε καλό σουηδικό μασάζ είστε και έτοιμοι να εργαστείτε.

 • Υπάρχει μασάζ για τον πονοκέφαλο;
  Ναι υπάρχει. Όλα τα είδη μασάζ που έχουν εφαρμογή σε κεφάλι και αυχένα ενδείκνυνται για τον πονοκέφαλο καθώς ανακουφίζουν από το σύμπτωμα. Ονομαστό στην κατηγορία αυτή είναι το ινδικό μασάζ κεφαλής.

 • Πότε δεν επιτρέπεται το μασάζ;
  Στις περιπτώσεις που παρουσιάζετε δυσφορία ή έχετε πυρετό, αν παρουσιάζετε πρόβλημα θρομβώσεων, αν είστε έγκυος στους 3 πρώτους μήνες εγκυμοσύνης, αν νοσείτε από δερματοπάθεια μεταδοτική, αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες από χρόνιες ασθένειες (καρδιοπάθειας, καρκίνου, ηπατίτιδας, έιτζ κ.λ.π.).

 • Πόσο ασφαλή είναι τα αιθέρια έλαια;
  Είναι σχεδόν πάντα ασφαλή. Τα αιθέρια έλαια είναι δραστικές ουσίες με συγκεκριμένες ιδιότητες και ενδεχόμενες αντενδείξεις. Χρειάζεται προσοχή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, σε βρέφη, μικρά παιδιά και σε άτομα με αλλεργίες ή με προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος.

 • Ποιό είναι το κόστος σε μασάζ κατ' οίκον;
  Υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα τιμών. Στην ελληνική αγορά συναντάει κανείς ποσά που κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 100 ευρώ. Το κόστος εξαρτάται από: την περιοχή της οικίας, το είδος του μασάζ, την εμπειρία του μασέρ και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Μην ξεχνάμε ότι το μασάζ κατ' οίκον είναι μια extra υπηρεσία καθώς ο θεραπεύομενος αποφεύγει την μετακίνηση εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

 • Ποιοί είναι οι τρόποι πληρωμής για μασάζ κατ' οίκον;
  Στην πληθώρα των μασέρ και ινστιτούτων μασάζ συνηθίζεται η άμεση πληρωμή μετρητών ή η καταβολή μέσω πιστωτικής κάρτας. Σε μερικές περιπτώσεις παρέχεται και η δυνατότητα πληρωμής μέσω Paypal εντός διαδικτυακών συναλλαγών.