Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Thai massage - Το παραδοσιακό μασάζ της Ταϋλάνδης


Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ είναι μια αρχαιότατη θεραπευτική μέθοδος παλαιότερη των 2.500 ετών. Έλκει την καταγωγή του απ’ την Ινδία. Στην Ταϋλάνδη έφτασε  τον 20 - 3π.Χ. αιώνα μαζί με το Βουδισμό.

Ο δότης της θεραπείας χρησιμοποιεί δάχτυλα (ειδικά τους αντίχειρες), παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πατούσες για να ασκήσει πιέσεις και ήπιες διατάσεις στις ενεργειακές γραμμές Sen (αντίστοιχες των Μεσημβρινών της Κινέζικης Ιατρικής).

Οι πιέσεις ασκούνται για να απελευθερωθεί η μπλοκαρισμένη ενέργεια των εσωτερικών οργάνων και οι διατάσεις για να υποχωρήσουν οι εντάσεις και οι πόνοι.

Μερικά απ’ τα οφέλη του Thai Massage είναι η βελτίωση και πολύ συχνά η εξαφάνιση αυχενικών προβλημάτων, δυσχερειών της σπονδυλικής στήλης, τενοντίτιδας, επικονδυλίτιδας και αρθρίτιδας.

Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό  για διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, καθώς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Βοηθά επίσης σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και αποσυμφόρηση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων κ.ά.

Στην ουσία με το Thai Massage, απελευθερωνόμαστε από μυϊκές και νευρικές εντάσεις, μειώνεται σημαντικά το στρες, επιτυγχάνεται αποτοξίνωση των μαλακών ιστών, και η ροή της εσωτερικής μας ενέργειας εξισορροπείται, οδηγώντας τον οργανισμό στην αυτοΐαση.


Το Ταϋλανδέζικο Μασάζ και οι τεχνικές του