Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Μασάζ στον αυχένα


Ο αυχένας είναι μια περιοχή του σώματος που βρίσκεται καθημερινά υπό τάση σχεδόν σε όλες τις στάσεις του ανθρώπινου σώματος στηρίζοντας τις κινήσεις του κεφαλιού και το βάρος του. Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης αποτελεί μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και η συχνότητα να παρουσιάζει προβλήματα είναι 70% στον πληθυσμό.

Έτσι, το μασάζ στον αυχένα θεωρείται από τις βασικές ασκήσεις που πρέπει να περιέχεται στις κινήσεις της καθημερινής γυμναστικής ενός ατόμου που παρουσιάζει προβλήματα στην αυχενική χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις ενδείκνυται η ολιστική αντιμετώπιση του πόνου με θεραπείες από ορθοπεδικό γιατρό αλλά και από μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής.

Ενδεικτικά μερικά προβλήματα του αυχένα είναι ο χρόνιος πόνος, η δυσκαμψία, οι κεφαλαλγίες τάσης και οι μυϊκοί σπασμοί, που είναι και το συχνότερο φαινόμενο. Πολύς κόσμος, λόγω της καθημερινής του ζωής, του επαγγέλματός του ή και της λάθος στάσης που έχει υιοθετήσει εμφανίζει ένα σφίξιμο στο σβέρκο το οποίο μετατρέπεται αργότερα σε πόνο, δυσκαμψία στην περιοχή του αυχένα, ζαλάδα και αντανακλαστικό πόνο και αισθητικές διαταραχές στην περιοχή των άνω άκρων.

Αντικειμενικά σχεδόν όλα τα συμπτώματα που εμφανίζονται στην περιοχή του αυχένα μπορούν να ονομαστούν ως αυχενικό σύνδρομο. Οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ενόχληση που προκαλείται από μια παθολογική κατάσταση ων σπονδυλικών αρθρώσεων, των μυών και των νεύρων του τμήματος του αυχένα της σπονδυλική στήλης αποτελεί το σύνδρομο του αυχένα.

Η ψυχολογική πίεση και το άγχος που βιώνουν τα άτομα με αυχενικό σύνδρομο είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστείτε τους περιορισμούς της καθημερινότητας τους. Πιο συγκρεκριμένα, ο αυχένας βρίσκεται διαρκώς σε τάση και λειτουργεί σχεδόν όλη τη διάρκεια της ημέρας, είτε βλέπουμε τηλεόραση, είτε διαβάζουμε, είτε δουλεύουμε στον υπολογιστή, οδηγούμε και άλλα.

Μια από τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης του αυχενικού συνδρόμου είναι η μάλαξη. Σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του μυικού συστήματος του αυχένα και τις διατάσεις τους, το θεραπευτικό μασάζ αποτελεί βασικό εργαλείο για την πρόληψη και θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου. Με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, με την χαλάρωση των μυών που βρίσκονται σε διαρκή κόπωση και σπασμό, αποβάλλεται φυσικά ο πόνος που έχει δημιουργηθει απ’ όλα τα πραπάνω συμπτώματα.

Είναι πραγματικά θαυμάσιο το πώς λίγη ώρα αυχενικού μασάζ είναι ικανό να θεραπεύσει από τόσα πολλά χρόνια συμπτώματα και να αποκαταστήσει την ψυχολογία του ασθενούς.

Θεραπεία πόνου με αυχενικό μασάζ