Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Εκμάθηση σε τμήματα τεχνικών μασάζ


Για όσους θελήσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους γύρω από το μασάζ και τα είδη του, τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα τεχνικών μάλαξης. Τα σεμινάρια μασάζ ποικίλλουν όσο αφορά την τεχνική, την εξειδίκευσή της τεχνικής, το επίπεδο εμάθησης, τον εκπαιδευτικό φορέα και τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά τμήματα εκμάθησης μασάζ κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Πειραιά από πιστοποιημένους μασέρ και φυσικοθεραπευτές μέσω σεμιναρίων ή αυτοτελών μαθημάτων.

Όσο αφορά το είδος της τεχνικής, υπάρχουν πάρα πολλά σεμινάρια σχεδόν για όλα τα είδη μασάζ. Μπορείτε να βρείτε σεμινάρια ακόμα και για τα πιο κλασικά είδη μάλαξης, όπως σουηδική μάλαξη, παραδοσιακό ταϋλανδέζικο μασάζ, αθλητική μάλαξη, αγιουβερδικό μασάζ, λεμφικό μασάζ, χαλαρωτικό μασάζ προσώπου και σώματος, αλλά και για πιο εξειδικευμένα είδη, όπως σιάτσου, ρεφλεξολογία, μασάζ με αιθέρια έλαια, υδροθεραπεία, βρεφικό μασάζ, μασάζ κατά της κυτταρίτιδας και άλλα.

Η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών μαθημάτων γίνεται συνήθως σε ολιγομελή τμήματα για καλύτερα αποτελέσματα. Η διάρκεια των συνολικών μαθημάτων ποικίλλει, υπάρχουν ταχύρυθμα σεμινάρια διάρκειας μιας ή δυο ημερών και άλλα που μπορεί να διαρκέσουν έως και ένα μήνα. Όσες περισσότερες είναι οι διδακτικές ώρες των σεμιναρίων, τόσο περισσότερη είναι η διδακτέα ύλη αλλά και το κόστος του σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια μασάζ απευθύνονται κυρίως σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Μασάζ ή την Αισθητική, σε φυσικοθεραπευτές, αισθητικούς και γυμναστές, αλλά και σε άτομα που δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία και θα ‘θελαν να ασχοληθούν με το μασάζ. Επίσης, τα σεμινάρια μπορεί να απευθύνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων ή σπα που αναζητούν βασικά μαθήματα στις τεχνικές των εναλλακτικών θεραπειών.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε το σεμινάριο που θα θέλατε να παρακολουθήσετε είναι ο φορέας που διοργανώνει τα προγράμματα εκπαίδευσης. Ο εκπαιδευτικός φορέας πρέπει σε κάθε περίπτωση να παρέχει πιστοποιητικό μετά το πέρας και την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή βεβαίωση εκμάθησης πιστοποιημένων τεχνικών μασάζ.

Δωρεάν ατομικά σεμινάρια μασάζ