Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Αντιγήρανση δέρματος με μασάζ προσώπου


Το μασάζ προσώπου είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη θεραπεία μασάζ μετά το χαλαρωτικό μασάζ σώματος. Το μασάζ στο πρόσωπο είναι μια θεραπεία- περιποίηση προσώπου που συμβάλλει στην αντιγήρανση του δέρματος και χαλαρώνει τους μυς του προσώπου κάνοντας μας να δείχνουμε νεότεροι.

Το πρόσωπο μας παίρνει πάρα πολλές εκφράσεις και είναι μια περιοχή του σώματός μας που οι μυς του βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία. Η ένταση της καθημερινότητας μας αποθηκεύεται στους μυς του προσώπου με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς τους μυς να είναι σε συνεχή τάση και να μην ξεκουράζονται ποτέ.

Το μασάζ προσώπου αυξάνει την κυκλοφορία στο δέρμα του προσώπου με αποτέλεσμα να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και κάνει το δέρμα υγιέστερο. Επίσης, προσφέρει χαλάρωση στους μυς του προσώπου και των ματιών και ενδείκνυται για την ανακούφιση του στρες, αποβάλλει την ένταση ανάμεσα στα φρύδια και της ημικρανίας. Μπορεί να μην εξαφανίζει τις ρυτίδες, αλλά σίγουρα αποτρέπει τη δημιουργία νέων, αναζωογονεί την επιδερμίδα και το κάνει πιο σφριγηλό.

Εφαρμόζοντας τη σωστή τεχνική από κάποιο μασέρ ή αισθητικό σε συνδυασμό με κάποιο άλλο προϊόν, όπως ένα λάδι ή μια κρέμα προσώπου, αποβάλλονται οι τοξίνες μέσω της κυκλοφορίας στα αγγεία της επιδερμίδας κι έτσι συντελεί σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό του προσώπου. Τα σημεία όπου δίνεται περισσότερο έμφαση είναι το μέτωπο και οι κρόταφοι, τα μάτια, τα μάγουλα, το σαγόνι, η περιοχή γύρω από το στόμα, ο λαιμός και ο αυχένας, περιοχές όπου συσσωρεύεται η ένταση.

Μια παραδοσιακή κινέζικη εναλλακτική θεραπεία προσώπου είναι η μέθοδος Gua sha. Το μασάζ προσώπου Gua sha είναι μια τεχνική που γίνεται μόνο από κάποια εναλλακτικά κέντρα spa και έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα αναζωογόνησης στο πρόσωπο. Εφαρμόζεται ξύνοντας ελαφρώς το δέρμα του προσώπου με ειδικές πλάκες σύμφωνα με τους μεσημβρινούς, εξισορροπώντας, έτσι, την ζωτική ενέργεια. Η τεχνική αυτή είναι απλή, δεν έχει παρενέργειες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την ανάπλαση κυττάρων και κάνει την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Είναι δικαιολογημένη λοιπόν η άποψη πολλών που θεωρούν ότι το μασάζ στο πρόσωπο είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους στην πρόληψη κατά της γήρανσης.
Περιποίηση στο πρόσωπο με θεραπευτικό μασάζ