Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Ηλεκτρικές πολυθρόνες μασάζ σε σύγχρονο ινστιτούτο


Το χρησιμότερο εργαλείο για το μασάζ είναι ένα ζευγάρι καλά εκπαιδευμένα χέρια. Πέρα, όμως, από τα χέρια υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται οι ειδικές συσκευές στα ινστιτούτα ή περιπτώσεις όπου θέλουμε να απολαύσουμε ένα μασάζ μόνοι μας στο σπίτι.

Ένα σωστά οργανωμένο ινστιτούτο μασάζ και αισθητικής θα πρέπει να διαθέτει σχεδόν όλα τα επαγγελματικά μηχανήματα του μασάζ. Τέτοια μηχανήματα μπορεί να είναι ειδικές πολυθρόνες μασάζ, συσκευές μασάζ προσώπου, σώματος, αυχένα, κατά της κυτταρίτιδας και ποδιών. Για παράδειγμα, υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές μασάζ προσώπου με δονήσεις, προκαλώντας άμεση αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση και τόνωση του προσώπου, μειώνοντας τις ρυτίδες από τα κουρασμένα μάτια.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα στον εξοπλισμό ενός κέντρου μασάζ είναι συσκευές όπως: ειδικά καθίσματα, κρεβάτια ανατομικά, πολυθρόνες χαλάρωσης ενώ για το σπίτι μας κυκλοφορούν ευρέως συσκευές λιγότερο ογκώδεις όπως: ηλεκτρικά ποδόλουτρα, μαξιλάρια μασάζ για όλο το σώμα, αντιστρές μπαλάκια μασάζ και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας που κάποιες φορές αποβλέπουν ακόμα και στη θεραπεία μυϊκών προβλημάτων.

Άλλες συσκευές μασάζ για το σώμα συνδυάζουν τη δόνηση με τη θέρμανση. Υπάρχουν ειδικές συσκευές που προσφέρουν μάλαξη με δονήσεις και ταυτόχρονα υπέρυθρη ακτινοβολία για ακόμη περισσότερη τοπική αύξηση της θερμότητας, άρα και της κυκλοφορίας του αίματος. Άλλες συσκευές συνδυάζουν τη δόνηση με μια περιστρεφόμενη κεφαλή ή μια κεφαλή με κυλίνδρους για ακόμη πιο έντονο μασάζ για όλο το σώμα.

Η πολυθρόνα μασάζ είναι μια ηλεκτρική πολυθρόνα- καρέκλα, η οποία προσφέρει ένα άνετο και ξεκούραστο μασάζ χωρίς καθόλου κόπο και ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές του σώματος. Μέσω του ρεύματος χρησιμοποιεί δονήσεις, ρυθμιζόμενης εντάσεως, στην περιοχή της πλάτης, της μέσης, των γλουτών, στις γάμπες, ακόμη και στα χέρια.

Άλλα μηχανήματα μασάζ μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά στη θεραπεία για τη μέση και για τον αυχένα. Με δόνηση, με θέρμανση, με περιστρεφόμενες κεφαλές ή και με συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων προσφέρουν απολαυστικό μασάζ στον αυχένα, που όλοι μας το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Επίσης, για την περιοχή του αυχένα υπάρχουν και ειδικά μαξιλάρια για μασάζ.

Τέλος, υπάρχουν ειδικές συσκευές που μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ζεστό υδρομασάζ ποδιών- ποδόλουτρο στο σπίτι μας.

Εάν είστε λάτρεις του μασάζ ή έχετε ανάγκη από καθημερινή μάλαξη και ξεκούραση μπορείτε να προμηθευτείτε αυτές τις συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο σε μεγάλη ποικιλία. Έτσι θα έχετε τι δυνατότητα να απολαύσετε ένα ξεκούραστο, τονωτικό και αναζωογονητικό μασάζ, για να αποβάλλετε όλη την ένταση της ημέρας, ότι ώρα το θελήσετε, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας ή βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία.

Συσκευές μασάζ προσωπικής φροντίδας