Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Πιστοποιημένα ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα μασάζ σας περέχουν τους καλύτερα καταρτισμένους μασέρ, προσφέροντας σας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μασάζ.

Προκειμένου να είναι αποτελεσματική η χρήση της όποιας τεχνικής μασάζ, ο ειδικός θεραπευτής- μασέρ απαιτείται να είναι γνώστης των χειρισμών και των μεθόδων της κάθε τεχνικής. Δεν αρκεί, όμως, μόνο η γνώση της τεχνικής, αλλά ο μασέρ- μασέζ θα πρέπει να γνωρίζει άριστα την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου συστήματος.

Είναι προφανές πως, εάν μια τεχνική εφαρμόζεται λανθασμένα, τότε δεν μπορεί να είναι και επιτυχημένη. Γι’ αυτό στην επιλογή του θεραπευτή πρέπει να είστε προσεχτικοί.

Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας ήταν χρήσιμες να γνωρίζετε σχετικά με την επιλογή του μασέρ, άντρα ή γυναίκα, και αυτές θα πρέπει να είναι οι εξής:
• Η κατάρτιση του θεραπευτή. Θα πρέπει να είναι γνώστης της θεωρίας, των χειρισμών και των μεθόδων της κάθε τεχνικής.
• Ικανότητα και εξάσκηση των χεριών του. Τα ιδανικά χέρια για το μασάζ συνήθως είναι δυνατά, θερμά, χαλαρά και εύκαμπτα. Τα χέρια του θεραπευτή θα πρέπει να εκφράζουν ευαισθησία, σταθερότητα και δύναμη. Οι κινήσεις των χεριών θα πρέπει να είναι χαλαρές, ομαλές και ρυθμικές.
• Η εμφάνιση του μασέρ. Η προσωπική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για την εμφάνιση ενός επαγγελματία και ειδικά στο χώρο της υγείας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να προσεγγίσει τον ασθενή.
• Η συμπεριφορά του θεραπευτή. Ο μασέρ κατά την ώρα της θεραπείας θα πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος στον ασθενή του. Θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες και την άνεση του ατόμου που βρίσκεται κάθε φορά μπροστά του. Η ηρεμία του θεραπευτή επηρεάζει θετικά στη ψυχολογία του ασθενή.

Τέλος, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ευγένεια είναι απαραίτητα στοιχεία για την επαγγελματική συμπεριφορά στις υπηρεσίες μασάζ.