Θεραπείες μασάζ στο Massage Therapy

Το θεραπευτικό μασάζ πολύ συχνά ενισχύεται από την παρουσία σπάνιων αιθέριων ελαίων, που εντείνουν και βελτιώνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητά του. Ποια είναι όμως τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια για μασάζ, και πως χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές;

Για την παρασκευή ενός μείγματος ελαίου για μασάζ, είναι αρκετή η ύπαρξη δυο συστατικών: ενός κοινού ελαίου μασάζ που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση, και λίγων μόνο σταγόνων ενός αιθέριου ελαίου της επιλογής σας. Ποια είναι όμως άραγε τα καταλληλότερα αιθέρια έλαια για το θεραπευτικό μασάζ και την αρωματοθεραπεία;

Οι εξειδικευμένοι θεραπευτές και οι θεραπεύτριες μας, έφτιαξαν μια λίστα με τα τέσσερα πιο πολύτιμα αιθέρια έλαια, που χάρη στις εγγενείς χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές τους, μπορούν να απογειώσουν τις θεραπευτικές μαλάξεις!

Τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια για μασάζ

  Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν:
 • Αιθέριο έλαιο γερανιού: Όπως μαρτυράει το όνομά του, προέρχεται από το ομώνυμο φυτό και διαθέτει τόσο υπέροχο άρωμα, όσο και πολύ χαλαρωτικές ιδιότητες. Είναι δημοφιλές χάρη στην αναζωογονητική του δράση, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο για μια έντονη εμπειρία θεραπευτικού μασάζ. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο γεράνι κάνει πολύ καλό στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην συμβατική ιατρική για την προώθηση της καλής κυκλοφορίας του αίματος, για την βελτίωση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, ακόμη και για την αναζωογόνηση των ιστών του σώματος.
 • Αιθέριο έλαιο κορίανδρου: Το αιθέριο έλαιο του κορίανδρου προέρχεται από το φυτό Cilantro. Ανάμεσα στις ποικίλες ιδιότητές του, συγκαταλέγεται η δημιουργία μιας γλυκιάς και ταυτόχρονα θερμής αίσθησης στο δέρμα, η οποία ενισχύει την χαλαρωτική δράση των θεραπευτικών μαλάξεων. Παράλληλα, η χρήση του προωθεί γενικότερα την καλή υγεία του πεπτικού και του κυκλοφορικού συστήματος του οργανισμού, ενώ συμβάλλει θετικά και στην διατήρηση της ορθής λειτουργίας στο πάγκρεας. Αν αναζητάτε λοιπόν ένα χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο για το μασάζ, που όμως παράλληλα ωφελεί και το πεπτικό σας σύστημα, τότε ο κορίανδρος είναι μάλλον η λύση που θα σας ενθουσιάσει.
 • Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Η λεβάντα είναι πολύ γνωστή για το ιδιαίτερο άρωμά της, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί επίσης και ένα ευέλικτο αιθέριο έλαιο, με αναζωογονητικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό δηλαδή για να διαμορφώσει μια πολύ χαλαρωτική ατμόσφαιρα, κατάλληλη για το θεραπευτικό μασάζ. Μια από τις ιδιαίτερες ιδιότητές του είναι η απομάκρυνση του στρες, ενώ αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και τα επίπεδα της ενέργειας. Συμβάλλει στην χαλάρωση της επιδερμίδας και του μυϊκού συστήματος, ενώ βελτιώνει τον ύπνο. Έχει λοιπόν πολλούς λόγους για να αποτελεί αγαπημένο έλαιο των θεραπευτών και των θεραπευτριών, σε διάφορα είδη μασάζ.
 • Αγγελική: Αν θέλετε ένα αιθέριο έλαιο που θα χαλαρώσει ταυτόχρονα το νευρικό αλλά και το μυϊκό σας σύστημα, τότε δοκιμάστε το αιθέριο έλαιο Αγγελικής. Με προσωνύμιο « το λάδι των αγγέλων», αυτό το ξεχωριστό έλαιο κατευνάζει την ένταση και την ανησυχία, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και φτιάχνει τη διάθεση! Η Angelica είναι πολύ δημοφιλής για τις καταπραϋντικές ιδιότητές της, και θεωρείται ιδανική για την ανακούφιση του πόνου και την αποβολή του άγχους. Χρησιμοποιείται συστηματικά για τις ανάγκες του θεραπευτικού μασάζ, με εντυπωσιακά αποτελέσματα!
 • Αμυγδαλέλαιο: Το αμυγδαλέλεο είναι από τα βασικά έλαια της αρωματοθεραπείας και του μασάζ. Χρησιμοποιείται ως βάση για τη δημιουργία άλλων αιθέριων ελαίων που συναντάμε στα διάφορα είδη μαλάξεων.
 • Έλαιο λιναρόσπορου: Το πλούσιο σε βιταμίνες έλαιο παρέχει αναζωογόνηση όχι μόνο στο σώμα αλλά και στα μαλλιά.
 • Βαλσαμέλαιο: Σε περίπτωση που απαιτείται κάποιο αντιφλεγμονώδες.
 • Έλαιο ροδιού: Ιδανικό για την ανανέωση της επιδερμίδας.
 • Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου: Βαθιάς ενυδάτωσης ακόμα και για τα πιο ξηρά δέρματα.
 • Έλαιο νυχτολουλουδου: Χρησιμοποιείται για την τόνωση της επιδερμίδας σε ταλαιπωρημένα σώματα.
 • Μποράντζα (borage oil): Ένα γενικής χρήσης έλαιο για κάθε τύπο δέρματος.
 • Σησαμέλαιο: Με χρήση στον καθαρισμό του δέρματος.
 • Έλαιο ελιάς: Εφαρμόζεται κυρίως για την ενυδατική του δράση.
 • Έλαιο καλέντουλας: Γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες ανάπλασης κ.α.


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ MASSAGE THERAPY